zondag 30 september 2012

Voor de ouders die het filmpje gemist hebben op de infoavond...


Het eerste "samen sterk" moment!

Het eerste "samen sterk" moment was een succes! Er kwamen 8 ouders opdagen om een uurtje mee in de klas te komen! De juf, de kinderen en Odil waren heel blij met deze opkomst. Eerst hebben we samen het themalied gezongen. Het ging nog een beetje snel maar de volgende keer lukt het vast wel weer wat beter.
Daarna hebben we een gesprekje gehad over onze talenten. Ook de mama's, papa's en oma's mochten over hun talent vertellen. Zo had de mama van Edgars zelfs koekjes voor ons gebakken omdat ze "kook-knap" is.
En het waren niet alleen heel lekkere koekjes ze zagen er ook heel mooi uit!
Na het gesprekje hebben we samen met de hulp van de ouders onze bloem gemaakt voor in de talentenweide. Het resultaat zal de juf maandag laten zien. (Onze juf had het te druk om foto's te maken :-) )








De ouders, hun kinderen, de juf en Odil vonden het een geweldige namiddag. Bedankt allemaal en tot de volgende keer!

Gelukkige verjaardag Emma!



Hup... naar de dierenwinkel!

Donderdag na de middag zijn we met juf Vanessa en onze juf naar de dierenwinkel geweest. We hadden een opdrachtenblad bij dus moeten we heel goed opletten. Het waren niet altijd makkelijke vragen. We moesten ook een identiteitskaart van een dier invullen. Normaal ging onze juf nog een salamander kopen maar net voor ons had een jongetje de allerlaatste 2 salamanders gekocht. We hebben dan maar nieuwe stenen en eten gekocht voor onze salamanders. Onze salamanders eten bloedwormen! Jakkie! We kunnen ze ook gewoon kriebeldieren uit de tuin geven maar daar is het stilaan te koud voor. Binnenkort houden we in de klas een grote dierententoonstelling! Kijk binnenkort maar eens in de brievenbus want we gaan de uitnodiging zelf maken en opsturen met de post. Tot gauw!





We maakten een vouwbekje met een dierenthema!

Maandag is ons nieuwe thema "Dolle Dierenpret" van start gegaan. Aan de hand van de vraagjes die op het vouwbekje stonden kwamen we allerlei weetjes over dieren te weten. Er zaten ook enkele leuke opdrachten bij. Ook op de speelplaats hebben we met ons vouwbekje gespeeld. Het was wel niet makkelijk om de vouw-instructies op te volgen. We moesten heel goed luisteren naar de juf. 




zaterdag 29 september 2012

De politie op bezoek...



Een plattegrond en een maquette van onze school!!!

Dit was geen makkelijke opdracht hoor. Toch hebben jullie kinderen heel goed hun best gedaan. We hadden al wat geoefend door al eens een plattegrond van de klas te tekenen. Maar onze school is toch heel groot hoor! Het moeilijkste was om alles op je blad te krijgen. Als je de poort te groot had getekend moest je een nog groter kleuterblok tekenen. En daarvoor was je papier dan weer te klein... We hebben veel moeten gommen maar het uiteindelijke resultaat mocht er zeker zijn. Daarna moesten we de plattegrond gebruiken om met lego-blokjes een maquette te maken. Het was heel leuk om nog eens met de lego te mogen spelen!








Gelukkige verjaardag Mathias!


Interview eens een klasgenootje...

Tijdens de les Nederlands moesten we te weten komen welke boeken onze vriendjes graag lezen. Dit deden we aan de hand van een interview. We zochten samen op voorhand naar goede vragen. Onze juf had microfoontjes gemaakt zodat het extra leuk was en echt leek dat we elkaar moesten interviewen. Op het einde van de vragenronde wisten we welk boek we voor ons vriendje uit de klasbib moesten zoeken. 


Het was grappig, leuk en fijn om voor een ander kindje het juiste boekje te kiezen.