zondag 21 oktober 2012

En dan eindelijk onze brief posten...

Onze uitnodiging is eindelijk klaar! Alleen nog posten!


Wij steunen 11.11.11 !

Om de actie 11.11.11 te steunen zijn we op vrijdag 19 oktober "Chillli con carne" of zoiets gaan eten!
Het was super lekker en we hebben bijna alles opgegeten! Omdat we hiermee arme kinderen  helpen gaan we dat zeker volgend jaar nog eens doen!














Gelukkige verjaardag, Edgars!!!

Het was een super lekkere FRUIT-schaal!!!!! Iedereen heeft heel flink al zijn fruit opgegeten!!!
Bedankt Edgars voor dit gezond initiatief!!




Postzegels kopen in het postkantoor!

Omdat we onze uitnodiging voor de dierententoonstelling via de post willen versturen hebben we natuurlijk echte postzegels nodig. Die zijn we gaan kopen in het postkantoor. Daar mochten we ook een kijkje nemen achter de schermen! Zoveel post hadden we nog nooit gezien!





Zelfgemaakte memory rond ons dierenthema!

Eerst heeft de juf enkele woorden gedicteerd. Woorden zoals: haai, kip, schildpad, hond, kat,... We moesten deze bij de juiste prenten schrijven. Als we dit gedaan hadden moesten we eens kijken of we ze juist hadden geschreven. Door er over te praten zijn we tot de conclusie gekomen dat er meer is dan alleen een "Hoor-strategie". Er is blijkbaar ook een "regel-weg" die we kunnen volgen! Namelijk de verlengingsregel! Bij woorden die eindigen op een d/t of p/b moeten we het woord langer maken.
vb: 1 hond ------) 5 honden = we horen duidelijk een d dus schrijven we ook een d!!! Daarna hebben we de woorden op kaartjes geschreven en er een memory van gemaakt. Het was heel leuk en zo oefende we ook nog eens de moeilijke woordjes!







maandag 1 oktober 2012

Dieren-zoek-tocht in onze boomgaard!

Ongelofelijk hoeveel leven er te vinden is in onze boomgaard! Het ene diertje al wat groter dan het andere. De vos hebben we niet gezien. Daarvoor waren net niet stil genoeg... ;-)