vrijdag 23 november 2012

Heksenhol... SCHOL!!!!

Wat was dit een leuke opdracht!! We moesten toverdrankjes maken!! Een kindje moest het recept lezen en het andere kindje moest het toverdrankje maken. Bah... sommige waren echt niet lekker!!! Jammer dat het filmpje niet op onze blog wil uploaden.














Ons "droom-heksen-huis!

Eerst mochten we van de juf ons "droom-heksen-huis" tekenen. De andere kinderen mochten de tekening niet zien. Als onze tekening klaar was moesten we aan een ander kind vertellen hoe ons huis er uit zag.
Het ander kindje moest dus héél goed luisteren en het huis na tekenen. Achteraf konden we dan de twee tekeningen met elkaar vergelijken. Zo konden we zien of we een goede beschrijving hadden gegeven en of we wel goed geluisterd hadden. De tekeningen waren super mooi! Kijk ook zeker eens naar het filmpje!











woensdag 14 november 2012

Op naar de markt...

Op weg naar de markt hebben we de omgeving van onze school eens goed bekeken. Welke winkels zijn er in onze straat? Kennen we iemand die onze straat woont? We ontdekten dat je niet alleen kan gaan zitten op een bank maar dat je in een bank ook centjes kan gaan afhalen uit een automaat! We hebben heel veel foto's getrokken zodat we deze later op een plattegrond van onze schoolomgeving kunnen plakken. Toen we eindelijk aankwamen op de markt was er zoveel te zien en te beleven dat onze juf foto's is vergeten nemen! In de klas mochten we proeven van al het lekkers dat we hadden gekocht. We waren zelfs zo flink dat we bij het fruitkraam allemaal een balpen van de "chiquita" bananen hebben gekregen! Het was weer een hele leuke en vooral leerrijke uitstap!

















Super geslaagde dierententoonstelling!

Wat was de juf blij met zoveel ouders en grootouders! De reacties waren allemaal heel positief. En de zelfgebakken wafels smaakten héérlijk!
Geniet mee van de foto's!